icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Bedrijfsverzamelgebouw SDK Kollum

Bedrijfsverzamelgebouw SDK Kollum

Bedrijfsverzamelgebouw met landelijke uitstraling

Op een prachtige bedrijfslocatie aan het water, ontmoeten we eigenaar Sipke Kooistra voor zijn gloednieuwe bedrijfsverzamelgebouw in Kollum. Hij begint te vertellen over het terrein en het proces van bouwen. Want zo kwam Havinga metaal gaandeweg voor Kooistra ‘in the picture’.

Kooistra: “Afgelopen jaren is hier veel gebouwd op dit deel van het terrein. Ik heb het zien groeien. Zo zag ik de mannen van Havinga metaal op verschillende locaties al aan het werk. Ik zag en hoorde dat het daar goed verliep.” Verschillende offertes werden aangevraagd, ook bij Havinga metaal. Wat de doorslag gaf voor deze samenwerking? Daar kan Kooistra duidelijk over zijn: “Ik ben gegaan voor het all-round vakmanschap en vertrouwde volledig op een goede afloop.”

Tekening en praktijk zijn vaak net even anders
Een goede tekening is uiteraard een belangrijke basis. Het is duidelijk wat er gaat komen. Toch legt Kooistra uit dat de praktijk altijd weerbarstiger is. “Gaandeweg zo’n bouw zijn er vele kleine beslissingen te nemen die niet op een tekening staan. Nog niet te spreken van mijn eigen wensen voor het gebruik van het pand. Die stel je bij op basis van een veranderde markt of bedrijfskoers. Ik wist van te voren dat het zo werkt met processen. Daarom ook vond ik een vertrouwensrelatie cruciaal. De praktijk wijst uit dat mijn onderbuik goede keuzes maakt. Jan maakt zijn afspraken meer dan waar.”

Afwerking overal zichtbaar
We doen een rondje door het gebouw. Onderweg worden we geattendeerd op verschillende zaken die dat vakmanschap waar Kooistra op doelt zichtbaar maken. “Deze trap laat zien dat Havinga metaal all-round disciplines in huis heeft. Van constructiewerk tot fijn technisch. Ook het zetwerk, buigen van platen kunnen ze zelf doen.” We lopen verder. Onderweg attendeert Kooistra ons op het hoge afwerkingsniveau van het zetwerk rond het staal, dat niveau van afwerking heeft mij aangenaam verrast.”  We lopen naar buiten waar Kooistra toelichting geeft op de materiaalkeus van het exterieur. “De zijkanten lijken met zwart hout te zijn betimmerd volgens een potdekselmethode. Het is echter plaatmateriaal. Net als de houtkleurige omlijsting rond de entree deuren. Ook dat is plaatwerk. Aanvankelijk wilde ik daar trespa gebruiken, maar Jan attendeerde mij op dit materiaal met een houtnerf in de bedrukking. Door het buigen in de juiste vorm kan je het afwerking zonder zichtbare naden in de hoeken. De houtkleur past bovendien heel mooi bij het potdekselprofiel met houtnerf.” Zomaar een greep uit een scala aan beslissingsmomenten waar goed overleg en actief meedenken erg belangrijk is. Hij wijst ons buiten ook nog op de overstekende goot die afgewerkt is met het plaatmateriaal van de gevel. “Zo’n detail maakt het afwerkingsniveau hoog.”

Dat Kooistra trots is op het eindresultaat mag duidelijk zijn. “Het was een mooi proces met een prachtig eindresultaat. Dat laatste krijg ik regelmatig teruggekoppeld van nieuwsgierige bezoekers.”

Binnenkort vestigen de eerste huurders zich in het pand. Aan de voorkant zijn 4 kantoren met een gezamenlijk keuken. Aan de achterkant zijn verschillende grote ruimtes te huur voor opslag en uitvoerend werk. Als je vrij bent stap je voor de deur in een boot, richting Lauwersmeer, of het Dokkumersgrootdiep. Al met al een heerlijke plek om je als ondernemer te vestigen.

Mocht u willen weten wat wij op het gebied van bedrijfspanden en loodsenbouw nog meer kunnen betekenen, kijk dan bij specialisaties

Artikel geschreven door: Trynke's Communicatie & Creatie