icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Boothuis KNRM

Boothuis KNRM Lauwersoog

Sinds november 2015 beschikt het reddingstation Lauwersoog over een nieuw drijvend boothuis van aluminium genaamd ‘Bergplaats en bemanningsverblijf Titia Visser’. Dit reddingstation is 24 uur per dag oproepbaar voor het helpen en redden van mensen op het water.

Multifunctioneel

Het nieuwe boothuis is multifunctioneel ingericht. Het drijvende bouwwerk, met een lengte van 18,5 meter en een breedte van 8,5 meter, wordt in eerste instantie gebruikt als ligplaats voor reddingboot de ‘Springbok’. Om de reddingboot droog te kunnen stallen is in het boothuis een bootlift geïnstalleerd. Naast de ruimte voor de reddingboot beschikt het drijvende boothuis over een bemanningsverblijf, een werkruimte en een droogruimte voor de overlevingspakken.

Realisatie

Hoofdaannemer De Boer & De Groot civiele werken b.v. uit Harlingen realiseerde het nautische gedeelte van het bouwwerk. De opbouw werd door Havinga metaal uitgevoerd.

Mocht u willen weten wat wij op het gebied van drijvende constructies en steigers nog meer kunnen betekenen, kijk dan bij specialisaties