icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Garage Minnema Damwoude

Garage Minnema Damwoude

Showroom en poetsstraat in nieuwe loods onder één dak

Glimmend grijs en blinkend zwart, dat zijn de kleuren van vrijwel alle auto’s waar het erf van autohandelaar Minnema mee gekleurd wordt. Het zijn ex- lease-auto’s die Siebe Minnema aankoopt voor de handel. “Altijd van de eerste eigenaar”, zo weet hij ons te vertellen. De meeste auto’s staan buiten, de duurste auto’s staan binnen, in de nieuwe showroom. Havinga metaal is verantwoordelijk voor het realiseren van deze nieuwe loods. Minnema legt het uit.

Samen met zijn vrouw en twee zonen runt Minnema een autobedrijf. Op de website lezen we dat de auto’s altijd jong en scherp geprijsd zijn. Hoe dat kan? Minnema: “We kopen alleen lease-auto’s van eerste eigenaren met een onderhoudshistorie.” De keuze is meer dan reuze. Maar liefst 300 auto’s zijn er gemiddeld in de verkoop. Online, op het terrein of in de showroom. Dat laatste heeft Havinga metaal in 2021 gerealiseerd.

Minnema: “De duurste occasions wilden we graag een speciale plek geven in de showroom. Daarnaast is een deel van de loods in gebruik als was- en poetsstraat.” De ideeën voor de uitvoering waren er al langer, evenals de kritische blik die hoort bij de werkwijze van Minnema. Het zoeken naar een juiste uitvoerder was hij daarom net zo kritisch op. “Met Jan Havinga heb ik eerder samengewerkt bij de renovatie van een loods die wij enkele jaren terug in Drachten kochten. Nieuwe beplating, nieuwe deuren en een nieuwe gevel gaven deze loods weer een hedendaagse look.” Het bouwen van de nieuwe loods op het bedrijventerrein in Damwâld werd ook aan Havinga metaal gevraagd. Waarom? Siebe: “Mijn eerdere ervaringen waren positief. En ja, ik weet dat ik kritisch ben. Dat durf ik wel over mijzelf te zeggen. Met Jan kan ik sparren, mag ik eerlijk zijn en kan ik eigen ideeën inbrengen. Belangrijke redenen om deze klus uiteindelijk opnieuw aan Havinga metaal te gunnen.”

De oplevering van de loods was februari 2021. Verscheidene occasions staan er in de showroom. Ook wordt de inpandige poets-en wasstraat gebruikt om alle auto’s spic en span af te leveren. Siebe: “De bouw is goed uitgepakt. We hebben samen getekend aan het ontwerp en verschillende schetsen gemaakt, altijd in goed overleg. Iets wat ik waardeer aan de werkwijze van Havinga metaal.”

Ieder zijn vak, dat blijkt ook wanneer je Minnema hoort praten over zijn passie voor het handelen in auto’s. Het spel spelen en het kiezen van een succesvolle strategie maakt dat handelen telkens opnieuw spannend. “Prachtig vind ik dat, elke keer weer.” En zo eindigen we het gesprek met de conclusie dat ieder mens zijn eigen talent moet benutten. Handelaar of constructiebouwer; een passie is een belangrijke drijfveer voor plezier en volhoudbaarheid van je werk.

Mocht u willen weten wat wij op het gebied van bedrijfspanden en loodsenbouw nog meer kunnen betekenen, kijk dan bij specialisaties

Artikel geschreven door: Trynke's Communicatie & Creatie