icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Ktronics B.V. Surhuisterveen

Ktronics B.V. Surhuisterveen

Distributiecentrum Ktronics

‘Beter een goede buur dan een verre vriend.’ Dit spreekwoord gaat zeer zeker op voor Yde en Gea Kooistra. Sinds april 2022 zit het gloednieuwe distributiecentrum van hun bedrijf Ktronics naast het pand van Havinga metaal. Een duurzaam distributiecentrum dat we voor onze kersverse buren mochten bouwen.

Dozen vol consumentenproducten staan metershoog opgestapeld in de grote bedrijfshal. "Het had nog wel wat groter gekund", grijnst ondernemer Yde Kooistra. Een grapje, want hij mag niet klagen over de imponerende afmetingen van het pand, waarin ook z’n broer een plekje vond voor zijn autohandel. "Ruimte zat", knikt Yde.

Uitgemeten laaddocks

Tevreden wijst hij naar de laaddocks aan de achterzijde van het distributiecentrum. "Daar ben ik nog wel het meest trots op. Via Jan zijn een aantal medewerkers van Stertil uit Kootstertille bij ons op bezoek geweest. We hebben exact opgemeten hoe groot de laaddocks zijn en hoe ruim de draaicirkel voor de vrachtwagens moet zijn. Dat hebben Jan en z’n collega’s allemaal verwerkt in de tekeningen. Het past allemaal precies. Met dit laaddock besparen we in totaal wel een uur tijd per vrachtwagen aan laden en lossen."

Ruimte voor een dansvloer

Waar Yde zich boog over de praktische zaken van het pand, ontfermde Gea zich over de inrichting. Zo nam ze de styling van de sfeervolle kantine op zich, evenals de kantoren en het toilet. "Daarbij was Greta Pilat interieur & advies mijn steun en toeverlaat", geeft ze toe. Net als in de opslaghal heeft het stel ook in de kantine niets te klagen over ruimte. Gea wijst naar de prachtige parketvloer. "Dit is onze dansvloer", grapt ze.

 Gouden buurman

Van het staalwerk tot de betonvloer en de laaddocks: Gea en Yde zijn dik tevreden met het eindresultaat. "Mocht ik ooit nog eens iets bouwen, dan zou ik zeker Jan weer vragen", benadrukt Yde. "Als ondernemer weet hij als geen ander wat er komt kijken bij de bouw van zo’n pand. Ik durf blind te varen op zijn kennis. Een gouden buurman!"

Mocht u willen weten wat wij op het gebied van bedrijfspanden en loodsenbouw nog meer kunnen betekenen, kijk dan bij specialisaties

Artikel geschreven door: Nynke TXT.