icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Opslagloods landbouwmachines Kollumerpomp

Opslagloods landbouwmachines Kollumerpomp

Opslagloods voor landbouwmachines

Verschillende takken van sport vragen om een eigen werkomgeving op het terrein van Maatschap Van der Ploeg en Rispens in Kollumerpomp. Een groene opslagloods met grote overstekende goten is een mooie plek voor de landbouwmachines van Jan van der Ploeg.

Maatschap Van der Ploeg en Rispens ligt verscholen tussen het streekdorp Kollumerpomp en De oude dijk die de voormalige kering van de waddenkust aangeeft. In de verte staat een oud dijkhuisje; een verwijzing naar oude tijden. Agrariër Jan van der Ploeg boert daar samen met zijn ouders precies tussenin, met een stuk oude dijk in eigendom. Jan: “Dat mag dan mooi klinken, maar in de praktijk kan ik niet veel met die dijk.” Een begrijpelijke conclusie als je weet dat Jan met combines en ander groot materieel op het land rijdt. Jan is akkerbouwer, loonwerker en ook nog kippenboer. Hoe dan? Met een loods vol kuikens die als jonge legkippen weer vertrekken. En met een andere loods vol landbouwmachines, te gebruiken voor het zaaien en oogsten van gewassen. Voor hemzelf, maar ook voor collega-boeren. Laatstgenoemde loods is recent in gebruik genomen. Havinga metaal bouwde hier in samenwerking met klussenbedrijf J.D.T. uit Engwierum. Van der Ploeg: “De samenwerking tussen beide partijen verliep erg goed. Havinga metaal kreeg een coördinerende rol. Denk aan het leveren van tekeningen en constructieberekeningen. J.D.T. was hier voor de uitvoering en kreeg de leiding over de bouw. Het is duidelijk dat deze partijen vaker samen werken. Ze communiceren goed met elkaar.” Met name om dat laatste en ook de goede afwerking bij de afronding is Jan tevreden met het resultaat.”

Mocht u willen weten wat wij op het gebied van (opslag)loodsen en bedrijfspanden nog meer kunnen betekenen, kijk dan bij specialisaties

Artikel geschreven door: Trynke's Communicatie & Creatie