icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Schapenstal doorkijkje

Schapenstal Beerta

Nieuw onderkomen voor schaapskudde Oldambt

De oude schapenstal uit 1875 maakte in Beerta afgelopen jaar plaats voor de kudde van schapenboer Pieter Kunst. Asbest op het dak, onoverzichtelijk en inefficiënt werken, met daar bovenop een slecht klimaat in de stal. “Het werd tijd voor wat nieuws”, aldus Pieter Kunst.

Efficiëntie in uitvoering evenals het eindresultaat

Pieter: “Havinga metaal trof ik op de juiste plaats, het juiste moment. Een fijn gesprek met slimme oplossingen voor enkele vraagstukken resulteerde in een duidelijke offerte. En dat allemaal in een kort tijdsbestek, precies zoals ik dat graag zie.” De oude stal is inmiddels vervangen voor de ruim opgezette nieuwe stal, die een handige aansluiting heeft gekregen op een kleinere bestaande stal. Pieter: “Ja, dat is mooi opgelost. Net als de ventilatie in het dak. Die betrokkenheid kenmerkt de stijl van Havingametaal. Van begin tot eind, tot zelfs het laatste kleine klusje op de avond voor kerst, is meegedacht en verantwoordelijkheid genomen.”

Kraamkamers in de stal

Ten tijde van dit gesprek staan alle schapen op stal, het is namelijk lammertijd met 24-uurs diensten voor de ‘herders’ van Stadskudde Oldambt. Een mooie gelegenheid om de stal in al zijn facetten te ervaren. Wat vinden ze er van? Pieter: “De ruime stal biedt genoeg beweging; voor de schapen, de lammetjes en het personeel. Het zorgt voor een fijn werkklimaat.” Pieter en zijn mensen zetten nog even door met lammeren binnen, daarna mogen de schapen weer naar buiten. Verschillende kuddes grazen dan bijvoorbeeld voor Staatsbosbeheer en de gemeenten in plantsoenen, het bos, hei, en bermen. Pieter: “Daar is het ons om te doen. Met de schapen op pad door bos en over heide, of bermen en groenstroken in de stad. We hebben er weer zin in!”

Mocht u willen weten wat wij op het gebied van schapenstallen en andere agrarische gebouwen nog meer kunnen betekenen, kijk dan bij specialisaties

Fotobijschrift vijfling:

‘Drie boerinnen tonen trots de bijzondere geboorte van een vijfling. Pieter: “Het record van een vierling geboren in 2010 is daarmee verbroken.”

Artikel geschreven door: Trynke's Communicatie & Creatie