icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Van Lieshout & Co bedrijfsverzamelgebouw Leeuwarden

Van Lieshout & Co bedrijfsverzamelgebouw Leeuwarden

Drie jaar en drie bouwfasen verder

Enthousiaste bouwers, zo promoten de broers Van Lieshout zich met hun bouwbedrijf aan De Zwette te Leeuwarden. Heeft Havinga metaal ook bijgedragen aan dat enthousiasme tijdens de realisatie van drie bouwprojecten waar ze door de firma Van Lieshout & Co voor werden ingehuurd? We vragen het aan Pim van Lieshout, tijdens de oplevering van de -voorlopig laatste- bouwfase 3 aan De Zwette te Leeuwarden.

Pim van Lieshout loopt met Jan Havinga door het pand voor de afhandeling van de laatste acties. Daarna kan het boek bedrijfsunits fase 3 voor beiden heren dicht en sluiten ze een periode van drie jaar samenwerken af. Pim legt uit dat de uitkomst van drie bedrijfsverzamelgebouwen drie jaar geleden niet voorspeld was. “Het begon met een zoektocht naar een bedrijfslocatie voor ons bouwbedrijf Van Lieshout  & Co. We groeiden en kregen steeds grotere opdrachten, onder andere voor de zakelijke markt. We ontdekten toen dat de behoefte naar bedrijfslocaties groot bleek te zijn. Gaandeweg het ontwerpproces ontstond daarom het idee om ons bedrijf te vestigen in een bedrijfsverzamelgebouw dat we zelf konden bouwen. Onder de naam Liessent BV als ontwikkelaar werd het eerste project al vlot gerealiseerd.

Never change a winning team
Toen waren jullie klaar. En toch viel het besluit om hetzelfde concept te kopiëren, naast de deur, waarom? Pim: “Allerlei factoren samen gaven ons het laatste zetje om dat nogmaals te doen. De formule sprak aan, de gemeente was enthousiast over onze uitwerking, de vraag naar bedrijfsruimte groeide nog steeds en nog belangrijker; er was nog plek naast de deur.

De formule blijkt een succes, want bouwfase 3 werd snel daarna ook een feit en ook Havinga metaal werkte daar afgelopen jaar weer aan mee. De heren Van Lieshout hadden bij aanvang van de bouw geen vaste partij voor het bouwen van staalconstructies en zochten op internet naar een geschikte uitvoerder van hun idee. Havinga metaal rolde al snel uit het online zoekproces doordat de website en het verhaal hun erg aansprak. Waarom de keus op Havinga metaal viel? Pim: “ Dit begon met een vlotte terugkoppeling wat voor ons erg belangrijk is, heldere maar ook snelle communicatie, daarnaast deed hun ruime ervaring en een goed prijsvoorstel ons de keus maken. Zelf werken we vooral vanuit de overtuiging dat ieder vak een eigen specialisatie verdient. Dit is zo’n vak dat ook nog eens verschillende disciplines omvat. Jan zijn mensen hebben die in huis. Het gaat om veel meer dan alleen het monteren van staal. Het is een flinke puzzel die van begin tot eind foutloos gelegd moet worden.”

Uniformiteit als key-word
Fase 3 was voor beide bedrijven een mooi sluitstuk. Het op elkaar inspelen en afbakenen van ieders werkveld was al een vanzelfsprekendheid geworden. Havinga metaal zorgde, net als bij fase 1 en 2 voor de basis en Pim en Bram namens Van Lieshout & Co voor de onderbouw en aftimmering, dat overigens een opvallend hoog afwerkingsniveau heeft. Het mag duidelijk zijn dat broers esthetica hoog in het vaandel hebben staan. Zo kozen ze voor de staalconstructie voor lichtgrijs als basiskleur; een kleur die camouflerend werkt naast de lichte beplating en tevens zorgt voor een rustig beeld. Een ander voorbeeld: de gevels van elk bedrijfscompartiment is voorzien van dezelfde ruimte voor een gevelbord met als voorwaarde dat de naam geschreven wordt in 1 letterstijl en kleur. Details die allemaal bijdragen aan de look-and feel van de drie panden. 

Binnenkort starten ook in dit derde bedrijfsverzamelgebouw, fase 3, diverse ondernemers op hun nieuwe werkplek. Van adviesbureau, kookstudio, beletteraar tot webshops; allemaal zijn ze te vinden op de rand van  industrieterrein De Zwette, waar ook de firma Van Lieshout & Co gevestigd is.

Op dit moment wordt uiteraard druk gewerkt aan een nieuwe ontwikkeling waarin de samenwerking met Havinga metaal uiteraard vanzelfsprekend is!

Mocht u willen weten wat wij op het gebied van bedrijfspanden en loodsenbouw nog meer kunnen betekenen, kijk dan bij specialisaties

Artikel geschreven door: Trynke's Communicatie & Creatie